Mida: 150 centímetres. Pes: de 35 a 72 kilograms. Viu al semidesert, a la sabana i a l’estepa. Velocitat màxima: 110 km/h.
Amenaça: caça furtiva. Queden entre 10.000 i 15.000 exemplars.
Bloc de treball d'alumnes de 5è del CEIP La Bassa
Els óssos polars són l'espècie més gran d'ós, i, com el seu nom indica, només viuen per sobre del Cercle Polar Àrtic, en països com el Canadà, Alaska, Groenlàndia, Noruega i Rússia. Els últims estudis demostren que cada cop n'hi ha menys: en deu anys, el nombre s'ha reduït un 14%, o sigui que, si fa deu anys hi havia, per exemple, cent óssos polars, ara n'hi ha vuitanta-sis.
Segons els científics, el culpable que cada cop hi hagi menys óssos polars és l'escalfament del planeta, que fa que el gel de l'Àrtic s'estigui desfent. Aquest escalfament està provocat per la contaminació que causen els cotxes, els camions o algunes fàbriques. Els estudis, preveuen que les temperatures en aquella part del planeta poden pujar prou perquè a finals d'aquest segle s'hagi desfet tot el gel de l'Àrtic.

El dia 3 Abril, vam fer les vacances de setmana santa. Ara us explicarem un fragment de cada:
i desprès va menjar la mona, era de crema ,tenia una figura que hi havia representada un ocellet, li va agradar molt.
